Rijschool Jack Kollard - Theorie Auto

Theorie auto


Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd halen van je theorie, zorg dat je deze uiterlijk voor je 20ste les hebt gehaald om niet in de problemen te komen met je TTT en/of praktijkexamen! Dit kan onnodige lessen en daardoor onnodige kosten voorkomen.

CBR theorie-examen leren
Je kunt bij onze rijschool kiezen uit 2 manieren om je theorie te leren:

1) door het volgen van theorielessen bij onze rijschool, waar met professionele software een complete cursus wordt gegeven. De cursus is 2 maandagavonden van 18:30 uur tot 21:30 uur. Inbegrepen is het theorieboek en 1000 credits aan online examens oefenen voor thuis.

2) door te kiezen voor zelfstudie, je krijgt dan een theorieboek en indien gewenst, 1000 credits online oefenen
Kijk voor de prijzen op Auto/Tarieven


Een theorie-examen vraag je zelf aan via "mijn CBR", inloggen gebeurd door middel van je DigiD.

Wanneer mag je theorie-examen doen?
Theorie-examen mag je doen vanaf 16 jaar.
Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig

Hoe gaat het op het examencentrum?
Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. Neem een geldig identiteitsbewijs (geen kopie) en je reserveringsnummer mee. Het reserveringsnummer staat in de uitnodigingsbrief die je hebt ontvangen.

Bij het CBR meld je je aan bij de aanmeldzuil. Toets het reserveringsnummer in en controleer je gegevens.

Dan stop je je spullen in een locker
Houd je ID-bewijs en reserveringsnummer bij je. In de locker moet: jassen, tassen, horloges, elektronische apparatuur (ook mobieltjes) en ook metalen voorwerpen (sleutels, broekriem)

Even wachten
Neem plaats in de wachtruimte en wacht daar tot je aan de beurt bent. Je ziet je reserveringsnummer op de schermen verschijnen. Volg de aanwijzingen op de schermen.

Wat betekent de tekst op de schermen?
Reserveringsnummer + status ‘Aangemeld’: Je bent aangemeld voor het examen. Zodra er plaats is, word je opgeroepen. Reserveringsnummer + status ‘Spullen in locker’: Je bent bijna aan de beurt. Check of je je spullen hebt opgeborgen. Reserveringsnummer + status‘Ga naar start examen’: Je bent aan de beurt voor het examen. Meld je bij de balie ‘Start Theorie-examen’.

Inchecken bij Start Theorie-examen
Hier controleert een medewerker je ID-bewijs en krijg je het nummer van de tafel waaraan je examen gaat doen.

In de examenzaal
Neem plaats aan de tafel met het juiste tafelnummer. Leg je ID bewijs op tafel en voer je reserveringsnummer in. Check of je e-mailadres klopt en kies dan ‘Start’.Volg de instructies op de schermen.
  -  Je doet examen in je eigen unit op een touch-screen. Je theorie-examen duurt ongeveer 30 minuten.
     Er is geen geluid beschikbaar.

  -  Je krijgt eerst uitleg op het scherm en een oefenvraag
  -  Daarna begint je examen. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen.
  -  Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie.Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder bent van
     de CBR-auto.


Je kan door het theorie-examen auto bladeren bij het examenonderdeel ‘Verkeersregels en Verkeersinzicht’ en vragen markeren. Er is geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Je kunt de examentijd dus zelf indelen.
Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen heeft deze opties niet.
Je kunt door de vragen van het examenonderdeel bladeren door op het scherm op ‘Volgende’ of ‘Vorige’ te tikken. Op die manier ga je naar de volgende of vorige examenvraag. Ook kun je in dit examenonderdeel vragen markeren. Dit is handig als je een vraag later nog een keer wilt bekijken. Je markeert een vraag door rechtsboven in het scherm op het vlaggetje te tikken. Op de afbeelding hieronder zie je het vlaggetje.

 


In het overzicht kun je zien welke vragen je hebt overgeslagen of hebt gemarkeerd. In dit overzicht kun je tikken op het vraagnummer die je nog een keer wilt bekijken.

Het theorie-examen bestaat uit 3 delen.
1. Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
(maximaal 12 fouten)
2. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden.(maximaal 2 fouten)
3. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.(maximaal 3 fouten)
Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Individueel begeleid examen
Het individuele begeleide examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. De vragen en antwoorden kunnen voorgelezen worden door de theoriemedewerker. Als het om een tolkexamen gaat kan de tolk de vraag en het antwoord vertalen. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker. Dit geldt alleen bij de verkeersvragen en niet bij het onderdeel gevaarherkenning.

De uitslag
Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag op je scherm te zien. Je kunt ook de fout beantwoorde vragen bekijken. Klik hiervoor op het vraagnummer. Je kunt bladeren met de knoppen ‘Volgende’ of ‘Terug’ onderaan in het scherm. Je hebt hier korte tijd voor. Bovenaan in beeld zie je de tijd die je hiervoor hebt.

Je krijgt de uitslag ook per e-mail toegestuurd. Zodra je deze mail hebt ontvangen, kun je een nieuwe afspraak maken. Als je gezakt bent weet je zo waar je extra aan moet werken voor je volgende theorie-examen. Als je bent geslaagd registreren wij dat in ons systeem. Je uitslag ‘Voldoende’ is 1,5 jaar geldig.

Zorg dat je de lesstof kent Zorg dat je je theorie goed kent.
Hoe je je lesstof leert, bepaal je natuurlijk helemaal zelf.
Alle verkeersregels en de betekenis van verkeersborden kun je vinden op www.rijksoverheid.nl        Tip! Zorg dat je je theorie zo snel mogelijk haalt!!

Rijschool Jack Kollard - Raadhuisstraat 72 6129 CE Berg aan de Maas - Urmond
KvK nummer: 56441304 - CBR registratienummer: 3347F7 - Bankgegevens KNAB: NL61 KNAB 0413 8975 16